Ruim 2600 bomen en struiken vinden een vaste plek in Roosendaal

Woensdagochtend zijn in heel Nederland bomen geplant door kinderen van basisscholen in het kader van de Nationale Boomfeestdag. Deze dag wordt elk jaar georganiseerd door de Stichting Nationale Boomfeestdag. De stichting wil schoolkinderen actief betrekken bij de natuur. Het doel is om kinderen meer inzicht, kennis en begrip voor bomen bij te brengen. De gemeente Roosendaal heeft daar vandaag graag haar steentje aan bijgedragen.

Natuurmonumenten

Op het net aangekochte heideperceel door Natuurmonumenten gingen de leerlingen van klas 7a van basisschool Kroevendonk vandaag samen met wethouder Saskia Schenk – Dekkers enthousiast en fanatiek aan het werk. De 25 leerlingen hebben een groot gedeelte van de 2600 bomen en struiken, waaronder Eiken, Lijsterbessen en Vlieren, geplant.

Leerzaam

Saskia Schenk: “Dit project is niet alleen leuk, maar ook leerzaam en brengt het belang van de natuur goed onder de aandacht van kinderen. En hoe mooi is het niet, dat deze kinderen later kunnen zeggen dat ze een nieuw bos hebben aangeplant. Onze gemeente voert al jaren een actief beleid (Verbindend Groen) als het om bomen gaat. Daar past deze actie helemaal in.”

Bomen op nieuwe schoolplein Lavoor
Op basisschool Lavoor aan de Heulberg zijn op het nieuwe schoolplein 4 bomen (Krenten en Prunussen) geplant door de leerlingen die daarbij een prachtig bomenlied ten gehore brachten. Rondom de bomen zijn speciale bankjes neergezet door de kinderen. De wethouder opende daarna met twee leerlingen het vernieuwde schoolplein.

 

Druk enter om te zoeken of ESC om te sluiten