Leegstaand bedrijfspand uitgebrand aan de Spoorstraat

Aan de Spoorstraat is in de nacht van zondag op maandag een bedrijfspand uitgebrand.

De brand werd rond 00.30 uur gemeld. Bij aankomst van de brandweer stond het pand al in lichterlaaie. De brandweer zette drie bluswagens en een hoogwerker in. De brandweer had door deze inzet het vuur snel onder controle. Rond 01.35 uur werd het sein brand meester gegeven.

Meerdere meldingen
De afgelopen weken werden de hulpdiensten, brandweer en politie, meerdere keren gewaarschuwd voor personen op het terrein en/of rook uit de schoorsteen omdat er mogelijk gestookt werd. Het terrein was afgezet met hekwerk en er zou een sloopvergunning bij de gemeente Roosendaal liggen. Ondanks het hekwerk zouden er regelmatig onbekenden personen op het terrein aanwezig zijn. Bij een van de inzetten van hulpdiensten werden er twee mannen op het terrein aangetroffen. Zij zijn vervolgens weggestuurd door de politie.

Aanhouding
Tijdens het nablussen zondagnacht liep een onbekende man op het terrein. Hij werd aangesproken door de politie en is daarna aangehouden omdat hij zich niet zou hebben kunnen legitimeren. Het bleek om een 36-jarige man uit Polen te zijn. Hij is maandag weer vrijgelaten. Of hij iets met de brand te maken heeft, is niet bekend.

Druk enter om te zoeken of ESC om te sluiten