Voetgangers en fietsers krijgen de ruimte in de binnenstad van Roosendaal

De gemeente Roosendaal heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd om de binnenstad aantrekkelijker te maken. In 2009 is de binnenstad autoluw geworden en wordt onnodig gemotoriseerd verkeer geweerd. Vanaf 17 september a.s. gaat de gemeente Roosendaal, als één van de eerste steden in Nederland brom- en snorfietsers in de binnenstad weren met automatische kentekenherkenning.

Bewoners, winkelend publiek en terrasbezoekers zijn de hoofdgebruikers van de binnenstad. Zij ervaren hinder en overlast, doordat onnodig veel snor- en bromfietsen door de binnenstad rijden. Dit doet afbreuk aan de leefbaarheid en het winkelklimaat. De gemeente wil het aantal brom- en snorfietsbewegingen in de binnenstad sterk verminderen.

Voetgangersgebied
De binnenstad wordt een voetgangersgebied waar ook fietsen is toegestaan. Lopen en fietsen zijn de meest schone en stille manieren om te verplaatsen. Laden en lossen mag, zoals voorheen ook het geval was, binnen de vastgestelde venstertijden tussen 6.00 en 11.00 uur. Buiten deze tijden is sprake van een autoluw gebied, waarbij uitsluitend gemotoriseerde voertuigen met ontheffing toegang hebben.

Camera’s
Vanaf vandaag worden vier kentekencamera’s in de binnenstad geplaatst. Deze komen bij de entrees op de Markt. Later volgen camera’s op de Nieuwe Markt. De camera’s registreren automatisch de kentekens van langsrijdende snor- en bromfietsen. De camera’s worden de komende periode eerst getest. Wie vanaf 17 september a.s. door de binnenstad snort of bromt krijgt eerst een waarschuwing. Bij een tweede keer loopt de overtreder het risico op een bekeuring van het CJIB.

Ontheffing
Bewoners, ondernemers en bezorgdiensten in het autoluwe gebied zijn door de gemeente persoonlijk geïnformeerd over de mogelijkheid van het aanvragen van een ontheffing bij Parkeer Beheer Roosendaal. Ook minder validen die afhankelijk zijn van een gemotoriseerd voertuig kunnen een ontheffing aanvragen.
Alle informatie is te vinden op www.roosendaal.nl/autoluwebinnenstad

Bron: Gemeente Roosendaal

Druk enter om te zoeken of ESC om te sluiten